Dekker Installatiebedrijf
Dekker Installatiebedrijf
Zuiderkade 11
6718 PE Ede
0318 515 529 - johan@dekker-ede.nl
Aangesloten bij
Tegeltrends van dit moment - Tegeltrends van dit moment

Tegeltrends van dit moment

Tegels vormen een belangrijk onderdeel van je badkamer. Misschien wel hét onderdeel dat de sfeer bepaalt. Om een keuze te maken uit de vele mogelijkheden, maak je in dit blog kennis met de tegeltrends van dit moment. Hiervoor nemen we je mee naar vroegere tijden, want veel trendy tegels van nu laten een retro stijl zien.

De nieuwe zwart-wittegels

Zwart-wittegels zijn al decennia populair in de badkamer, maar tegenwoordig hebben ze een nieuw jasje gekregen. Deze tegels hebben een bijzondere afwerking met een contrast tussen licht en schaduw. Ze geven je badkamer diepte. 

Ontdek nog meer tegeltrends in het gratis badkamerboek

Tegeltrends van dit moment - Zwart-wit tegels en creatief design
Tegeltrends van dit moment - Zwart-wit tegels en creatief design

Creatieve patroontegels

Dankzij de digitale revolutie zijn er steeds meer mogelijkheden om experimentele, creatieve tegels te maken. De opties voor het combineren van patronen en structuren zijn dan ook eindeloos. Zo is de combinatie van een jaren 50 print met een trendy kleur helemaal van nu. 

Tegeltrends van dit moment - Banner - Badkamerboek

Gratis inspiratieboek vol badkamerinspiratie

Ons badkamerboek staat boordevol trends, inpsirerende badkamers en deskundige adviezen. Dit is hét inspiratiemagazine voor iedereen die bezig is met de badkamer. Reserveer het 140-pagina tellende badkamerboek van Baden+ eenvoudig en haal 'm gratis en vrijblijvend op bij de Baden+ specialist bij jou in de buurt. 

NU RESERVEREN

  

Natuurlijke tegels blijven trendy

Een natuurlijke sfeer in de badkamer blijft populair. De technieken van nu maken het mogelijk om natuurlijke patronen realistisch in een tegel te verwerken. Zo zijn de nieuwste houttegels voorzien van nerven en noesten die zelfs voelbaar zijn. Ook marmeren tegels kun je haast niet onderscheiden van het origineel. Extra mooi in grote platen, zodat je zo min mogelijk voegen hebt.  

Tegeltrends van dit moment - natuurlijke tegels en visgraat tegels
Tegeltrends van dit moment - natuurlijke tegels en visgraat tegels

Visgraat tegels

Een grote trend is het leggen van tegels in een visgraatmotief. Zowel op de vloer als de muur geven visgraat tegels een speels effect aan de badkamer. Het aanbrengen van deze tegels vereist veel vakkennis. De langwerpige tegels worden met een hoek van 45 graden haaks tegen elkaar geplaatst. Je kunt ervoor kiezen om de gehele wand met dit patroon te betegelen, maar een gedeelte kan natuurlijk ook. Je badkamerspecialist Dekker Installatiebedrijf laat graag de mogelijkheden zien.

Mediterrane Terrazzo tegels

Ken je ze nog? Die gespikkelde tegels in natuurlijke tinten? Ze zijn (opnieuw) terug van weggeweest. Honderden jaren geleden maakten Venetiaanse arbeiders deze tegels met resten uit de marmergroeve. Zij betegelden hun terras (terrazzo) ermee. In de jaren dertig waren deze tegels in Nederland erg populair. De Mediterrane Terrazzo tegels hebben met recht weer een comeback gemaakt. Nu verkrijgbaar als keramische tegel, in verschillende formaten en tinten.

Tegeltrends van dit moment - Terrazzo tegels en metro tegels
Tegeltrends van dit moment - Terrazzo tegels en metro tegels

Retro? Metro tegels!

Als je weleens in de metro’s van Londen en Parijs bent geweest, heb je ongetwijfeld de bijzondere tegels gespot. Deze langwerpige tegels hebben een speciale glanzende coating, die het licht weerkaatst. De metro tegels kunnen zo perfect het licht verspreiden in de donkere tunnels. Ook in de badkamer zien we deze tegels terug. De metro tegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. Ook mooi in combinatie met patchwork tegels.

Download gratis de Baden+ Stijlwijzer met de badkamertrends voor 2021

Deel dit artikel

Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Tegels maken een belangrijk onderdeel uit van je badkamer. Een goede tegel kiezen, is dan ook best lastig. Ons stappenplan kan je daarbij helpen. Het geeft je tips en ideeën om tot een goede keuze te komen. Download ons plan en vind de badkamertegel die helemaal past bij jouw stijl! 

download STAPPENPLAN badkamertegels

Meer blogs over tegels
 

Tegelpatronen voor iedere badkamer

Het legpatroon van je badkamertegels heeft grote invloed op de sfeer en ruimtelijkheid in je badkamer.

Lees meer
 

Hoe kies ik badkamertegels?

Tegels heb je in alle kleuren, patronen en maten. Hoe maak je uit het enorme aanbod een keuze? Lees het in deze blog. 

Lees meer
 

Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen

Over tegels voor de badkamer leven een hoop vragen. De veelgestelde hebben we voor je op een rij gezet.

Lees meer
Tegeltrends van dit moment - Reviewblok
Tegeltrends van dit moment - Nieuwsbriefblok

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties